ESEMÉNYNAPTÁR

June 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

szgyf_banner.jpg

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség és a Vas Megyei Szakosított Otthon Csákánydoroszlói Telephelyének közös szervezésében valósult meg a 2018. szeptember 29-én tartott Regionális Labdarúgó Torna, melynek a község sportpályája adott helyet.

A regisztrációt, versenyengedélyek ellenőrzését követően technikai értekezlet zajlott. A 10 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitó a körmendi Zoom-Barátok lányainak fergeteges műsorával vette kezdetét. Ezt követően rövid köszöntőt mondott Marton Gergő,  a Speciális Olimpiai Szövetség labdarúgás szakágának vezetője, Tóka Tímea, a Vas Megyei Szakosított Otthon Csákánydoroszlói Telephelyének telephelyvezetője, Horváth István, Csákánydoroszló polgármestere. Jelenlétével és kedves szavaival megtisztelte rendezvényünket Pintér István, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség elnökségi tagja is, aki első alkalommal vett részt a Csákánydoroszlóban megrendezésre kerülő tornán.  A megnyitón az idei évben 6 csapat sorakozott fel. Ivánc 2 csapattal, Szentgotthárd 2 csapattal, Zsira és a házigazda Csákánydoroszló 1-1 csapattal képviseltette magát.

A felmérő mérkőzések után, melynek eredményeként két divízió jött létre, kezdetét vette az igazi megmérettetés. Az elszánt játékosokat az erős szél sem tartotta vissza, kitartásukról, sport iránti elkötelezettségükről tettek tanúbizonyságot. A szünetekben forró teával, tízóraival kedveskedtünk nekik.  A torna komolyabb sérülésektől mentesen zajlott.

Az ünnepélyes eredményhirdetés során egyes divízióban, első helyezettként Ivánc 2 –es (férfi) csapatának, második helyezettként Zsira csapatának, harmadik helyezettként Csákánydoroszló csapatának nyakába kerülhetett az érem. IV. helyezést érte el Szentgotthárd 1-es csapata.

 Kettes divízióban következőképp alakultak az eredmények: Aranyérmes lett Ivánc 1-es (női) csapata, valamint  Szentgotthárd 2-es számú csapata is.

Kellően elfáradva, élményekkel gazdagodva zártuk a rendezvényt, melynek eredményességéhez az intézmények között hosszú idő óta fennálló jó kapcsolat, valamennyi munkacsoport munkája, a szinte már családtagként visszajáró partnerjátékosok egyaránt hozzájárultak.

Köszönjük, hogy szervezőként részesei lehettünk mindennek. Reméljük, jövőre találkozunk újra, ugyanitt!

 

Csíkszentmihályi Mihály gondolataival élve, végül ne feledjük:

„Az ember alapvetően versengő lény, a versenyzés pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Az önmagunkkal szembeni küzdelem erős motiváló erő, de a versenyzés másokkal még ennél is erősebb inger.”

 

Csákánydoroszló, 2018. október 9.

 

 

                                                           Rustinczky Zoltánné, Korponyai – Mészáros Cecília