ESEMÉNYNAPTÁR

January 2020
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

 

 2019. január 27. különleges nap volt az ivánci Szakosított Otthon életében. Otthonlakónk Ofner Gyuláné, Mariska néni (volt Gasztonyi lakos) 100. születésnapját ünnepeltük.

Zsúfolásig megtelt a Nagykastély földszinti társalgója. Mariska néni fia, 4 unokája, 6 dédunokája, rokonok és ismerősök érkeztek, hogy felköszönthessék az ünnepeltet.

Az intézmény ellátottai és munkatársai ünnepi műsorral versekkel, dalokkal, citera zenével készültek, közben pedig fényképeket vetítettek Mariska néni életének első 100 esztendejéből.

Az ünnepi műsort követően Varga Annamária intézményvezető köszöntötte az ünnepeltet, köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Mariska néni élete példa lehet mindenki számra, mert alapelve a tisztesség, a jóság, a családja, a másik ember iránti szeretet. De példa lehet fegyelmezett, nyugodt, másokat is tiszteletbe tartó magatartása. Igazgató Asszony megköszönte a lelkiismeretet, az emberséget, amivel gazdagabbá tette nemcsak családja, hanem közösségünk életét is!

Az intézmény valamennyi lakója, és munkatársa nevében azt kívánta, hogy a következő napokat, heteket, hónapokat, éveket egészség és öröm övezze.

Ajándékként az otthon lakói által készített tűzfestési technikával készült képet, egy csodálatos Szűzanya ikont, egy fényképekkel teli emlékkönyvet és egy gyönyörű virágkosarat adott át.

Gyarmati Tibor Ivánc község polgármestere, köszöntő szavaiban kiemelte: meglátása szerint a jó ivánci levegő teszi bizonyára, hogy Mariska néni ilyen kicsattanó egészségnek örvend. Különleges ajándékával nagy örömet szerzett az ünnepeltnek.

Nagy Szabolcs Gasztony község polgármestere, Soós Imre alpolgármester úrral (akinek Mariska néni a nagynénje) együtt hozták el az önkormányzat ajándékait, jókívánságait.

Az ünnepi műsort követően Mariska néni családja halmozta el az ünnepeltet virágcsokrokkal és ajándékokkal. Mariska néni meghatódottan, de nagyon boldogan fogadta a jókívánságokat!

Ezt követően az ünnepi torták (szám szerint 4) bontása következett. Majd koccintottunk az ünnepelt egészségére! A délután folyamán Mariska néni beszélt a hosszú élet titkáról, régi történeteket elevenített fel, fiatalokat zavarba hozó precízséggel. A résztvevők pedig valamennyien tágra nyílt szemekkel hallgatták. Búcsúzásképpen mindenki személyes, szívhez szóló jókívánságot, üzenetet írt be az emlékkönyvbe.

Késő délutánig tartott a nem mindennapi születésnapi ünnepség. Különleges nap volt ez mindannyiunk életében, akik ott voltunk. Mariska néni egy évszázadon át tartó hűséges és példás élete, valamint családja iránti végtelen szeretete, Istenbe vetett hite és bizalma példaértékű mindannyiunk számára.

 

2019. január 29-én Mariska néni születésének napos napján hálaadó szentmisét mutatott be a Szakosított Otthon társalgójában Orsos Zoltán csákánydoroszlói plébános. Ebből az alkalomból Mariska néni szülőfalujából Gasztonyból és Ivánc községből is érkeztek hívők szép számmal.

A szentmisét követően Zoltán Atya megáldotta azt a Szűzanyát ábrázoló ikont, melyet Mariska néni az Intézménytől kapott, majd egy oklevelet és személyes ajándékait adta át Mariska néninek.

A szentmisét követően az intézmény könyvtárszobájában agapét tartottunk, közben a vendégek felköszöntötték Mariska nénit, s átadták ajándékaikat. Búcsúzáskor a résztvevők egy emlék kártyát kaptak abból az alkalomból, hogy közösen adtak hálát Mariska néni elmúlt 100 évének kegyelmeiért.

 

 

Császárné Cserkuti Mónika

   Szociális és terápiás részlegvezető