ESEMÉNYNAPTÁR

October 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

 

Az idei évben 2019. február 22-én került sor intézményünkben, a VMSZO Csákánydoroszlói Telephelyén a hagyományos farsangi ünnepségre.

A rendezvény helyszínéül a lakóebédlő szolgált. Az ünnepséget Tóka Tímea telephelyvezető nyitotta meg, köszöntötte a jelenlévőket és jó szórakozást kívánt mindenkinek.

A műsor kezdetén az intézményi énekkar örvendeztette meg az érdeklődő publikumot, két vidám farsangi dalt énekeltek nekünk.  Ezt követően kezdetét vette a várva várt jelmezes felvonulás, amely a tradíciónak megfelelően a farsangi jelmezbe öltözött lakók bemutatkozásából és a maskarához kapcsolódó zenei aláfestésből állt. A felvonulókat fotón is megörökítettük az érdeklődő utókor számára. A jelmezbál néhány emlékezetes szereplője a teljesség igénye nélkül: Koncz Zsuzsa (aki kétszer is fellépett nálunk), aerobik-edző, bohóc, reppes fiú, kukták (akik palacsinta-tésztát kevertek nekünk), takarítónő, az elmaradhatatlan Zámbó Jimmy, Piroska a meséből, török szultán, medvék, stb… Végezetül vőlegény nélkül maradt menyasszony, majd három pár (menyasszony, vőlegény) következett, akik a boldogító igent szerették volna kimondani. Mindezt az „örökbecsű” Lakodalom van a mi utcánkban című slágerre adták elő és közben már valaki a menyasszonypénzt is elkezdte szedni. Igaz ugyan, hogy a bedobott összegből hosszabb nászútra nem lehetett volna elindulni, igaz, rövidebbre sem…

A jelmezes felvonulás végeztével kezdetét vette a farsangi bál, amelyhez a talpalávalót a korábbi éveknek megfelelően Déri Ádám biztosította, lakóink nagy örömére.

Úgy véljük, a rendezvénnyel a telet sikeresen elűztük, innentől már várjuk a tavaszt!

 

Csákánydoroszló, 2019. február 28.

 

 

Török Melinda

fejlesztő pedagógus