ESEMÉNYNAPTÁR

October 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

2019. évi farsangi mulatságunk húshagyó kedden, március 5-én, délután fél kettőtől került  megrendezésre.

„Itt a farsang, áll a bál…” dübörgött a hangszórókból, s olvashattuk a dekoráción is, miközben folyamatosan érkeztek a maskarákba öltözött ellátottak és kollégák az intézmény tornacsarnokába.  

Különleges felvezetéssel kezdődött az idei farsangi karnevál: Bogyó és Babóca, valamint a Tavasz zenés bevonulása és tánca nyitotta meg a rendezvényt. (1. kép)

Schmidt Veronika szociális munkatárs vidám, csilingelő és szellemes felhívására vonultak be a maskarások.

Nagy örömünkre szolgált, hogy idei farsangunkat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltségének vezetői és munkatársai is megtisztelték jelenlétükkel. Hétköznapi ruháikat ők is jelmezre cserélték. Vastaps közepette mutatkozott be a gyönyörű cowgirl, a csinos ördöglány, a tavasz tündér, a szerény diáklány és a szintén Szombathelyről érkezett vidám boszorkány. (2. számú kép)

A szociális és terápiás részleg munkatársai egy különleges lábtáncot adtak elő. (3. számú kép) A Kiskastély ellátottai vidám maskarákba öltözve vonultak fel. (4. számú kép)

Őket, a csákánydoroszlói Intézményből érkezett ellátottak felvonulása követte: így közénk érkezett Micimackó, egy ügyes takarítónő, továbbá egy ifjú pár. Intézményünk igazgatónője, hogy hitelesíttesse a frigyet a Kanca és Csődör Nyilvántartó Hivatalból egy kedves anyakönyvvezetőt kerített, aki nagyon professzionálisan adta össze az ifjú párt. (5. számú kép)

A ceremóniát követően S. Zsuzsannának, a lakóotthon ellátottjának előadása következett, aki nótázott és táncolt. (6. számú kép)

A nóták után a mesék világába léptünk. A Nagykastély lakóinak csoportos produkciója következett, Hófehérke és a hét törpe zenés, vidám jelenetét elevenítették meg. (7. számú kép)

A Nagykastély egyéni felvonulói után, A. Rozália modern tánca következett. (8. számú kép)

Ezt követően a Pavilon úttörői szállták meg a Mocorgót, akik vidám dalaikkal, egyenruhájukkal visszarepítettek bennünket a boldog úttörő évekbe. (9. számú kép)

Ezt követően Jolly és Suzy szerepébe bújva Sz. Szandra és F. Tamás szórakoztatták az egybegyűlteket. (10. számú kép)

Nagy örömünkre és meglepetésünkre szolgált, hogy az idei farsangon konyhásaink is felléptek. Az egész napos fánksütés alatt teljesen megboszorkányosodtak, s most a banyabálban eresztették ki a gőzt.  (11. számú kép)

Az irodában dolgozó kollégák is maskarába bújtak ezen a napon: Kaktusz, Szép lombos fa, Tűzről pattant menyecske, Precíz műtős, Szomorú szamuráj, valamint egy újabb Boszorkány érkezett a Mocorgóba. (12. számú kép)

Utolsó fellépőként az Intézmény Lakóotthonosai alapozták meg a jó hangulatot a farsangi mulatsághoz. Egy igazi retro disco tánccal készültek. A vörös hajú szemüveges sztár megjelenésekor óriási ováció tört ki a Mocorgóban. A fellépés alatt végig vastaps kísérte a fantasztikus produkciót. (13. számú kép)

A jó hangulatú fellépések után kezdődött a sokak által várva várt farsangi bál. A finom farsangi fánkok, és üdítők gyorsan fogytak. B. Bertalan DJ biztosította a fergeteges talpalávalót. (14-15. számú képek)

A kiváló hangulatú farsangi mulatság 18 óráig tartott. Mindannyian vidám élményekkel, a táncban megfáradva indultunk haza, s megállapítottuk, hogy az elmúlt évek egyik legvidámabb és legtartalmasabb farsangját tudjuk magunk mögött.

 

 

Császárné Cserkuti Mónika

Szociális és terápiás részlegvezető