ESEMÉNYNAPTÁR

June 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

szgyf_banner.jpg

Idén is megszerveztük a hagyományossá vált lakó – hozzátartozó találkozót Budapesten.

2019. április 18-án reggel 5 órakor indultunk, 37 lakó 5 kísérő ápolóval. Lakóink már nagyon izgultak, hetekkel előtte készültek a nagy napra, hogy hosszú idő után találkozhassanak szeretteikkel. Legtöbbjük alig aludt előtte éjszaka, annyira várták az indulást.

Az út eseménytelenül telt, mindenki nagyon türelmesen viselte a hosszú utat. Bakonygyepesen és Velencén beiktattunk egy-egy kisebb pihenőt, egyik ellátottunkat Velencén várta a testvére. 10 óra 15 perckor érkeztünk meg Budapestre a Hősök Terére, ahol már vártak ránk a hozzátartozók, barátok. Úgy láttuk, hogy ők is nagyon várták már ezt a napot, mivel alig bírták kivárni, amíg lakóinkat lesegítettük a buszról.

17 órára beszéltük meg az indulást visszafelé, de előtte volt még alkalom arra is, hogy beszélgessünk a hozzátartozókkal, válaszolhassunk kérdéseikre. Mindannyian örültek a a találkozónak és biztosítottak minket arról, hogy, ezután is élni fognak ezzel a lehetőséggel.. Volt olyan anyuka, aki egészségi állapota miatt nem tudta fogadni fiát, de telefonos egyeztetés után kijött a buszhoz és küldött neki egy kis édességet.

18 óra előtt pár perccel indultunk haza. Útközben Velencén felvettük lakónkat, aki ott töltötte a délutánt. Bakonygyepesen is megálltunk egy kis időre. Az út során végig az élménybeszámolókat lehetett hallani. Mindenki egyszerre szerette volna elmondani, mivel töltötte a napot, mit evett, kivel találkozott a régi ismerősök közül.

Élményekkel gazdagon értünk haza. Reméljük, jövőre ismét megszervezésre kerül ez a csodálatos nap.

 

                                                                                              Winkelbauerné Gaál Mária

                                                                                                    osztályvezető ápoló