ESEMÉNYNAPTÁR

June 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

szgyf_banner.jpg

Szombaton reggel 13 sportoló és 2 kísérő indult útnak a kőszegi kosárlabda versenyre. Kényelmes buszozás után érkeztünk meg az autóbusz állomásra, majd siettünk a dr. Nagy László EGYMI udvarára, mert 10 órakor került sor egy világszínvonalú műanyag borítású B33 pálya átadására.

A felsorakozott csapatokat és a meghívott vendégeket Szőke Viktória, az MSOSZ kommunikációs igazgatója köszöntette. A pályaavató alkalmából beszédet mondott Nagy Gábor, az EGYMI igazgatója, valamint Pintér István, az MSOSZ elnökségi tagja. Galambos Zsolt, kosárlabda szakágvezető méltatta a kosárlabda-válogatott Világjátékokon nyújtott teljesítményét és köszöntötték a csapat tagjait. (Sajnos az ivánci válogatott befejezte a sportolást, mert egyéni céljait elérte.) Ezt követően Matthias Zollner, az EGIS Körmend NB1-es listavezető kosárlabda csapatának vezetőedzője és Németh Zsolt, az Egis Körmend ügyvezetője köszöntette a sportolókat. Az Egis Körmend játékosai által dedikált labdát adtak át a csapatoknak.

Az ünnepélyes megnyitó után az SO sportolók és körmendi játékosok közös dobóversenyen „avatták” a palánkokat.

A megnyitó után elfoglaltuk a szállásunkat, majd megebédeltünk. Ebéd után pedig a Városi Sportcsarnokban megkezdődtek a küzdelmek.

Tíz csapat versengett idén a bajnoki címekért. Mi két csapattal vettünk részt a versenyen. Az első csapatunk a második, a második csapatunk pedig a harmadik divízióba került beosztásra.

A második csapatunk divíziójába még három budapesti csapat került (SOFI II., Hársfa III. és Hársfa IV). A divízió minden mérkőzését szombaton lejátszottuk. A SOFI csapatával kezdtünk, nagy küzdelemben, a második félidőben kifejezetten jól játszva 12:10-re nyertünk. Második mérkőzésünket a Hársfa IV. ellen játszottuk. Magabiztos teljesítménnyel 18:9-re győztünk. A divízió utolsó mérkőzésén két veretlen együttes a Hársfa III. és mi csapatunk csapott össze. Nagy harcra volt kilátás, de ez elmaradt, mert csapatunk szinte hibátlan teljesítménnyel 24:6 arányban megnyerte a divízió döntőjét.

A második divízióba 3 csapat került: Hársfa II, Kőszeg II. és Ivánc I. Szombaton egy mérkőzést játszottunk sajnos nem sikerült túlságosan fényesre, a Hársfa II.-től 12:8-ra kikaptunk. Sajnos nem funkcionáltunk csapatként.

A mérkőzések után visszasétáltunk az intézetbe és megvacsoráztunk. Tisztálkodás után röviden átbeszéltük a nap tapasztalatait és a holnap teendőit. Ezt követően fakultatív módon városlátogatás vagy pihenés volt 10 órakor mindenki nyugovóra tért.

Vasárnap reggel ébredés és tisztálkodás után indultunk reggelizni, majd onnan tovább a verseny helyszínére.

Mindjárt a nyitómérkőzést mi játszottuk Kőszeg II. csapatával. Most már sokkal jobban teljesített a csapat, mint az előző napon, de a győzelemhez ez is kevés volt, 12:6-ra vereséget szenvedtünk, így a bronzérmet szereztünk.

Az eredményhirdetésen az érmeket Pintér István és Németh Csaba MSOSZ elnökségi tagok, a Rába család képviselői, valamint a divízió győztes csapatok edzői adták át. Galambos Zsolt és Pintér István zárszavát követően SO kört alakítva búcsúztunk a rendezvénytől és a rendezőktől.

Fél háromkor érkeztünk vissza Iváncra.

Ezen a versenyen két ellentétes felfogású csapatunk volt. A második csapat igazi csapatként egymásért játszva küzdött, ez meglátszott a teljesítményükön is. Ennek a csapatnak a gerincét lányok alkotják, akik közül volt 3 kiemelkedő teljesítmény is. Az első csapat játékosai túldimenzionálják képességüket, egyénileg akarnak megoldani minden szituációt, nem hisznek társaik képességeiben, a hibát mindig a társban keresik és találják meg. Velük van még feladat bőven.

 

Ivánc, 2019. május 15.

 

Képek ide kattintva érhetőek el!

Molnár Csaba, MOCORGÓ KSZSE elnöke