ESEMÉNYNAPTÁR

June 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

szgyf_banner.jpg

JUBILEUMI GÁLA; SZOMBATHELY, FŐ TÉR

2019. MÁJUS 18.

 

30 éve alakult meg a Magyar Speciális Olimpia Szövetség. Ennek megünneplése az országban három helyszínen történik az év folyamán, a rendezvénysorozat első állomása Szombathelyen volt.

13 sportoló és 3 segítő vett részt a rendezvényen. Ebéd után, 1 órakor indultunk útnak. Az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, mert ragyogó napsütés lett délutánra.

Megérkezésünk után rögtön a Speciális Olimpia sátorhoz siettünk, itt regisztráltuk sportolóinkat a Fáklyás futásra, mindenki egy SO-s pólóval is gazdagodott. A résztvevők kaptak egy sportolói lapot, amit az egyes helyszíneken való aktív részvétel esetén a szakágvezetők aláírásukkal láttak el.

Beindult az élet a szombathelyi Fő téren. A Nagyszínpadon az egész délután műsorvezetője, Szabó Béla köszöntötte a résztvevőket, majd folyamatosan követték egymást a különböző bemutatók. A teljesség igénye nélkül fellépett: Galaxy Rock & Roll Klub, Dr. Nagy László EGYMI integrált művészeti csoport, Szombathelyi Sportiskola Torna Szakosztálya, West Side TSE, Energy Dance Sport Egyesület, Zsirai Intézmény Néptánc Csoport, Kőszegi Kötélugrók.

Közben persze nagyüzem volt a sportolási lehetőségeknél is. Az alábbi sportágakat lehetett kipróbálni: asztalitenisz, erőemelés, kosárlabda, labdarúgás, tollaslabda, görkorcsolya, padlóhoki, kézilabda, floorball. Ki lehetett próbálni az alpesi sí szimulátort és a hófutás imitációt is. Lakóink nagy kedvvel vettek részt valamennyi próbán és mindenki minden állomáson megszerezte az elismerő aláírást. Ennek fejében édességet és apró SO-s ajándékokat vehetett át a későbbiekben minden sportolónk.

Négy óra után nem sokkal mindenki a színpad előtt gyülekezett a Fáklyás futáshoz. Kállai Ildikó fitnesz világbajnok tartott közös bemelegítést a futóknak. Fél ötkor indult a „Fáklyás futás az integráció jegyében”. A lángot Koczka Tibor, Szombathely város alpolgármestere vitte, őt követte a népes futó társaság, SO sportolók, edzők, segítők és szép számmal a város lakói.
A színpadon meggyújtották az Olimpiai Lángot. Először dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Lengyel Lajos, MSOSZ elnök köszönte meg a város támogatását és a lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt követően Galambos Zsolt az edzők, Németh Csaba pedig a sportolók nevében szólalt fel.

A műsorvezető a színpadra szólította a Világjátékokon nagyszerűen szereplő sportolókat és edzőket. Hatalmas tapsot kapott mindenki. Végül Lengyel Lajos a Speciális Olimpiai Szövetség ajándékát adta át Dr. Puskás Tivadarnak. Ezzel ért véget a hivatalos megnyitó ünnepség.

Folytatódott viszont a program mind a színpadon, mind a sportpályákon. Mindkét helyszínen sokan voltak. A színpadon DJ Dominique, alias Várkonyi Attila Retro műsora aratott hatalmas sikert. A mi sportolóink közül is néhányan táncra perdültek a színpadon is. Ezután Ritchie King bűvész előadása következett, majd LOLA koncertjén szórakozhatott a közönség. Természetesen a sok sportolás és egyéb élmény következtében meg is éhezett a társaság, így a Marco Polo ételbárban vacsoráztunk. Ezt követően Gáspár Laci koncertjét hallgathattuk meg, valamint a Movement Academy táncprodukcióját láthattuk. A nap egyik legnagyobb sikerét Havasi Gábor aratta, aki különböző ismert musicalekből adott elő részleteket. A siker titka talán az is volt, hogy Ő „közülünk való”, hiszen a bocsa szakágvezetője, sok rendezvény hangulatfelelőse. Az est utolsó előtti fellépője Hevesi Tamás volt, aki érdekes történetek közepette adta elő legnagyobb slágereit. A rendezvény zárásaként Havasi Gábor előadásában hallgathattuk meg a „Nélküled” című dalt.

Fáradtan, de nagyon szép élményekkel gazdagodva szálltunk fel a hazafelé induló autóbuszra.

Szeretném megköszönni Cseke Ildikó és Tóth Bernadett segítségét, akik az egész nap folyamán odaadóan segítették lakóink szórakozását.

 

Ivánc, 2019. május 28.

 

Molnár Csaba