ESEMÉNYNAPTÁR

June 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

szgyf_banner.jpg

 

 

Jászberény, 2019. június 1.

 

A kiemelt kosárlabda bajnokság negyedik, utolsó fordulójához érkeztünk. A verseny helyszíne mindenki számára új volt, hiszen Jászberényben még sohasem rendeztek speciális kosárlabda versenyt. Nem csak a helyszín volt új, hanem az utazás módja is. A csapatokat az Athlészisz Alapítvány által bérelt autóbusz szállította a megmérettetés helyszínére. Pénteken délben, 9 sportoló és 2 kísérő indult útnak. Csákánydoroszlóba az Intézet autója szállított bennünket, majd vonattal utaztunk Szombathelyre. A vasútállomáson várt már az autóbusz és a kőszegi csapat. Egy órakor indult a „kaland”. Győr után tartottunk egy rövid pihenőt, majd negyed ötkor vettük fel a budapesti csapatokat a Keleti Pályaudvarnál.  innen már nem volt megállás, negyed hétkor érkeztünk Jászberénybe.

Másnap reggel, egy rövid séta után érkeztünk meg a Városi Sportcsarnokba, amely a jászberényi NB1-es kosárlabda csapat otthona is. Ott játszhattunk, ahol nemrég az EGIS Körmend csapata aratott győzelmet.

Jászberényben is a szokásos forgatókönyv szerint zajlott a verseny, az öt csapat körmérkőzéses formában küzdött meg a negyedik forduló bajnoki címéért. A rendezvényt Lukácsi Tamás, az Athlészisz Alapítvány Elnöke és Galambos Zsolt, az MSOSZ szakágvezetője nyitotta meg. Ezután kezdődtek a mérkőzések.

 Az ivánci csapat először a homoki Bárczy DSE csapatával mérkőzött. A csapatunk azt a játékot játszotta, amit otthon gyakoroltunk, és ennek köszönhetően remek 21:15 arányú győzelmet arattunk. Ez a győzelem kellett az összetett harmadik helyhez. A továbbiakban is nagyon szépen, mindenki a képességeinek megfelelően játszott,  az első győzelemnek köszönhetően. minden játékosunk sok játékperchez juthatott A SOFI csapatától szoros meccsen vereséget szenvedtünk. A két favorit csapat (Kőszeg, Hársfa) ellen sem vallottunk szégyent. Nagyon szorosan alakult a verseny, a 3.,4.,5. helyezett csaptok körbe verték egymást, csak a kosárkülönbség,  döntött. a Kőszeg – Hársfa mérkőzésen pedig egyetlen pont döntött , a kőszegiek javára. A negyedik forduló végeredménye:

1.      Kőszeg Wink PSC                 8 pont

2.      Budapest Hársfa Egyesület   7 pont

3.      SOFI Budapest                      5 pont

4.      Bárczy DSE Homok              5 pont

5.      Mocorgó KSZSE Ivánc         5 pont

A szalagokat és az érmeket a szponzorok képviselői adták át.

A négy forduló után kialakult az Athlészisz – MSOSZ kiemelt kosárlabda bajnokság végeredménye:

1.      Kőszeg           5 helyezési szám

2.      Hársfa            7 helyezési szám

3.      Ivánc              16 helyezési szám (5 győzelem)

4.      Homok           16 helyezési szám (4 győzelem)

5.      Sofi                 16 helyezési szám (3 győzelem)

A győztes csapatnak járó kupát Dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere adta át, aki reményét fejezte ki, hogy a jövőben is lesz Jászberényben SO kosárlabda verseny, amelyet hasonló módon támogatnának, mint idén. ( A termet térítésmentesen biztosították.)

Ezután még egy nem várt díjátadó következett. A névadó szponzor a csapatok számára pénzdíjat ajánlott fel  az összetett helyezéseket alapul véve, amit a csapatoknak a játékosok „örömére” kell fordítani. A Mocorgó KSZSE 50 ezer forint pénzdíjban részesült. .

A rendezvényt Lukácsi Tamás és Galambos Zsolt zárta be.

Négy órakor szálltunk buszra. Budapesti és veszprémi pihenő után negyed kilenckor értünk Iváncra, fáradtan, de nagyon boldogan.

A jászberényi teljesítményéért a csapat minden tagja dicséretet érdemel. Elmondható, hogy át tudtuk lépni saját árnyékunkat, elhittük, hogy ebben az összeállításban is képesek vagyunk mérkőzést nyerni.

A négy tornán összesen 11 játékos szerepelt a csapatunkban:

Böröndi Barnabás (4), Fodróczi Győző (4), Keresztényi Tamás (4), Legárt Zoltán (4), Nagy Lajos (2), Nagy Tímea (4), Ónodi Ferenc (4), Simon Erneszta (4), Sőre László (1), Sőre Tamás (4), Sőre Zsuzsanna (3).

Köszönet minden segítőnek, aki rész vett a sportolók kíséretében, felkészítésében, az előkészületekben, az utak szervezésében.

 

Ivánc, 2019. június 11.

 

                                                                                                              Molnár Csaba

Mocorgó KSZSE elnöke