ESEMÉNYNAPTÁR

June 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

szgyf_banner.jpg

 2019. július 11-én hűvös reggelen vágtunk neki a balatoni utunknak. A kiránduláson 40 fő ellátott és 11 fő kísérő vett részt.

Terveink szerint Vonyarcvashegyen szerettünk volna fürödni, de a rossz időjárás miatt változtatni kellett a programon. Így úticélunk Badacsony és Fonyód lett.

Két órás utunk jó hangulatban telt, lakóink útközben sokat beszélgettek, zenét hallgattak. Badacsonyba 10 óra fele érkeztünk meg, ahol elfogyasztottuk a tízórait, majd a csoport a Badacsony Gőzös nevű városnéző kisvasúttal megtekintette a badacsonyi hegyvidék látnivalóit. Következő állomásunk a kikötő volt, ahol először a Balaton látványában gyönyörködtünk; majd hajóra szálltunk, és átszeltük a vizet egy hatalmas sétahajón. Ez az élmény szemmel láthatóan nagy örömet szerzett mindenkinek.

Célállomásunk Fonyód volt, ahol egy hatalmas terasszal rendelkező étteremben ebédeltünk. Az étterem dolgozói rendkívül segítőkészek voltak.

Ebéd után a fonyódi kikötő színpadán a „Boldog születésnapot” című dallal felköszöntöttük szülinapos kolléganőnket, Herczeg Imrénét. A mólóról megcsodálhattuk az északi part szépségeit. Néhányan megetették a partközelben felbukkanó hattyúkat, majd elindultunk vissza a hajókikötőhöz. A visszaúton a csapaton már látszódott az egész napi fáradtság, így csendben tettük meg a Badacsonyba vezető hajóutat.

18 óra körül indultunk haza Badacsonyból. Utunk szerencsére zavartalanul telt, lakóink sokat beszélgettek és nevetgéltek. Fél 8-kor érkeztünk meg az intézménybe.

Lakóink rengeteg élménnyel gazdagodtak, visszajelzésük rendkívül pozitív volt. Többen már arról is érdeklődtek, hogy mikor lesz legközelebb balatoni kirándulás…?

 

 

 

 

 

Ivánc, 2019. július 18.

 

 

                                                         Tóth Bernadett                    Kránicz Péter

                                                       fejlesztő pedagógus          szociális munkatárs