ESEMÉNYNAPTÁR

August 2020
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

szgyf_banner.jpg

BESZÁMOLÓ

 

NEJEM A NETEN

/avagy bekamerázva egy család élete/

 

 

2019. augusztus 15-én a Körmendi Napok keretében a Batthyány-Strattman László Kastély udvarán szabadtéri színházi előadáson vettünk részt. A Négy Arc Színházi Produkció előadásában a „Nejem a neten” című vígjátékot tekintettük meg.

Szabadidős programjaink elmaradhatatlan része egy kis fagylaltozás; ez esetben is így történt, két gombóc hűsítő édességet választhattak lakóink a bőséges kínálatból. A döntés nem mindig volt egyszerű: „Milyen ízűt szeretnél?” hangzott a kérdés, „Mindegy, csak puncsos legyen.”.

 

Az előadáson 34 fő vett részt, 23 fő ellátott és 6 kísérő Iváncról, 4 ellátott és 1 kísérő pedig Csákánydoroszlóból.

A darab egy mai kispolgár, Tibi történetéről szól, aki súlyos anyagi gondokkal küzd. Tartozása 10 millió forint, ezért belemegy, hogy szerepeljen egy valóságshow-ban. Megállapodást köt a managerrel, a lakásába felszerelnek húsz rejtett kamerát, jóformán minden zugba. Az adás felkerül az internetre, kezdetben nagyon kevesen nézik, ezért a manager beavatkozik, új szereplők jelennek meg a család tagjain kívül a történetben. Betekintést nyerünk valótlan szerelmi szálakba is.  Tibi elhiszi, hogy ez alatt az egy hónap alatt megkeresheti azt a pénzt, amit kölcsönkért, ám nem tudja, hogy mire vállalkozott.

A darab vége természetesen happy enddel zárul, a nézettség húszmillió fő fölé emelkedik. Ezzel hősünk elnyeri a tízmillió forintot, és rendezi a tartozását.

A mű a valóság show-k világába repített bennünket, oda, ahol a nézettség az egyetlen fokmérő. A kamerák előtti lecsupaszodás komikuma és a valóságtól elrugaszkodott kényszerhelyzetek, poénáradatok jellemzik a művet.

Lakóinknak nagyon tetszett a darab, előadás közben rengeteget kacagtak. Pozitív élményekkel érkeztünk haza Iváncra és Csákánydoroszlóba.

 

Ivánc, 2019. augusztus 27.

 

                                                         Tóth Bernadett                    Kránicz Péter

                                                       Fejlesztő pedagógus         Szociális munkatárs