ESEMÉNYNAPTÁR

May 2021
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

szgyf_banner.jpg

 

 Ispánk Község Önkormányzata 14. alkalommal rendezett Falunapot a Világ közepén. Ezúttal is meghívást kaptunk Tamaskó  Gábor Tamás polgármester úrtól,  és nagy örömmel vettünk részt a rendezvény keretében zajló kosárlabda tornán.

Szombaton reggel az Intézmény autója szállított el bennünket Ispánkra, kilenc sportolót és kettő kísérőt. A tornán négy csapat vett részt: Csákánydoroszló, Ispánk, Ivánc és Őriszentpéter.

A rendezvényre időben érkeztünk, ezért volt időnk körülnézni apályára lépés előtt. Megérkezésünkkor már folyt a pörköltfőző verseny, 35 bográcsban rotyogott az alapanyag.

A kosárlabda tornán négy csapat, körmérkőzéses formában döntötte el egymás között a helyezéseket. Ezúttal is nagyon jó hangulatban zajlottak a meccsek, külön örömöt jelentett a csapat tagjainak, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott. A versenyt végül Csákánydoroszló nyerte meg Őriszentpéter, Ispánk és Ivánc előtt. Sportolóink nagyon ügyesen, legjobb tudásuk szerint teljesítettek, minden dicséretet megérdemelnek.

A verseny lezárulta után jóízűen fogyasztottuk el a szervezők által biztosított ebédet.

Ebéd után megnéztük az éppen folyó kulturális műsort, ifjú rokisokat csodálhattunk meg a színpadon. Közben Szlovéniából megérkeztek az oldtimer traktorok is, e csodás gépeket nagy érdeklődéssel nézték meg lakóink. Nagyszerű vendéglátásban volt részünk, mert nem csak ebédet kaptunk, hanem napközben is mindenki kedvére fogyaszthatott lángost, fánkot, zsíros kenyeret, perecet, üdítőt.

A szórakozást sem hagytuk ki. Minden lehetőséget megragadtunk, hogy jól érezzük magunkat. Próbálkoztunk gólyalábon, mocsárjárással; játszottunk lengőtekével, különböző fából készült játékokkal, a legbátrabbak megküzdöttek a rodeóbikával is.

Nagyon tartalmas napot töltöttünk Ispánkon, köszönhetően vendéglátóinknak, akik azzal köszöntek el tőlünk, hogy ne felejtsük el beírni a naptárba, 2020. szeptemberének 2. szombatján 15. Falunap a Világ közepén.

 

Ivánc, 2019. szeptember 16.

                                                                                                          Molnár Csaba